- Mag ik één of meerder van je foto's gebruiken op mijn website of in mijn publicatie?
- Voor de meeste foto's: Ja, op voorwaarde dat je me hiervan op de hoogte brengt en dat mijn naam vermeld wordt bij de foto.
- Voor de meeste concertfoto's: Neen, het copyright hierop deel ik met www.damusic.be - zij moeten ook hun toelating geven.   Mail mij hiervoor, dan vraag ik toelating.

- Kan ik de foto's voor mijn website of publicatie verkrijgen zonder het kader en je naam erop, of in groter formaat?
- Ja, gewoon een mailtje sturen.  Het handigste is als je het nummer van de foto (aDSCxxxx.jpg) erbij vermeldt.  Zo kan ik je sneller helpen.

- Ik heb een huwelijk/concert/... / Ik wil wat foto's voor mijn website / Ik wil graag wat portretfoto's, kan jij die nemen voor mij?
- Aangezien ik een amateur ben en dus zeker geen professioneel niveau kan garanderen neem ik geen opdrachten aan voor foto's van belangrijke of unieke momenten in uw leven.  Aangezien fotografie een hobby is neem ik ook geen betaalde opdrachten aan, tenzij ik ze echt zeer interessant vind.  Idem voor "pro bono"-opdrachten (ofwel: foto's in ruil voor pintjes ;-)): contacteer me gerust, als ik de opdracht echt interessant of uitdagend vind wil ik ze wel aannemen.  Ik kan echter geen garantie geven voor de kwaliteit van het resultaat.  Gelieve er ook rekening mee te houden dat ik niet in het bezit ben van een fotostudio, studioflitsers,... dus voor portretfotografie, productfotografie,... kan ik geen professioneel resultaat garanderen.  Hou hiermee rekening.

- Welk materiaal gebruik je?
- Ik ben begonnen met een Sony DSC-H1, daarna overgeschakeld op een Nikon D70 met enkele lenzen: 18-70 kitlens (tegenwoordig minder in gebruik), 70-300 (ondertussen verkocht), Nikkor 50/1.8 (ook verkocht), SB-600, Sigma 70mm/2.8 macro, de Tamron 11-18, en de Tamron 17-50/2.8 (bijna altijd met een polar filter erop), de Sigma 50-150/2.8, en de Sigma 50-500. Ondertussen ben ik overgeschakeld op een D300, omdat die zich beter laat instellen, een groter scherm heeft, betere beeldkwaliteit heeft, en wat steviger is. De Tamron-lens heeft het begeven, die is door een Sigma 18-50/2.8 vervangen.

- Wanneer organiseer je nog een Shooting Day?
- Vermoedelijk nooit meer. De dagen zelf waren leuk maar de lui die het voor het zeggen hebben op Digif en BD hangen me zodanig de voeten uit dat ik hen het plezier niet meer gun.

- Kom je nog op Belgiumdigital of Digif?
- "Zo min mogelijk" is het strategische antwoord.  Uit onvrede met het bestuur, dat in zijn beslissingen nogal veel maten en gewichten hanteert, geen tegenspraak of inspraak duldt als het niet van gelijkgezinden komt, en z'n eigen leden uit opportunisme en eigenbelang benadeelt.  Tevens vind ik het hautaine gedrag van bepaalde "gerespecteerde senior members" stuitend.
Op Digif leek het even beter te gaan maar ook daar neemt het "bestuur" oneerlijke en arbitraire beslissingen. Al vermoed ik dat het daar meer uit dwaasheid dan uit egotripperij is.