OPGELET! Er wordt gewerkt aan de site. Bepaalde foto's zijn mogelijk tijdelijk onbeschikbaar!


Geef de fotogalerijen even de tijd om te laden. Daarna kan je des te sneller door de foto's bladeren.
Klik op een thumbnail om de foto's te bekijken.
Klik op een foto om hem te vergroten in een nieuw venster.

 

Rubrieken

Nieuwe Albums - Shooting Days - Tochten in Walloni - Tochten in Vlaanderen en Brussel - Tochten in het buitenland - Urbex - Concerten

 

  Urbex
Chateau du Chien Chateau du Chien
Dit is de rune van een kasteel dat ooit aan de de La Marcks toebehoorde. In de 10e eeuw stond hier al een kasteel. Volgens onbevestigde info zou het kasteel herbouwd geweest zijn na een grote brand in de jaren 1800. Het lijkt erop dat het in de jaren zestig verlaten werd. De "waakhond" van de belendende boerderij toont je met plezier hoe je binnen moet geraken, vandaar dat ik dit kasteel "chateau du chien" doopte.
Foto's bekijken

Hasard Cheratte Hasard Cheratte
Een urbex-klassieker die ik bezocht met Neqo en suspiciousminds, erg indrukwekkend. Het heeft ondertussen wel veel weg van een pretpark. Uiteraard moesten we langs de kassa - meneer Gomes - passeren maar 't was toch een fijne dag.
Foto's bekijken

chartreuse Chartreuse
Op onze toer door het Luikse stopten Neqo, suspiciousminds en ik ook eens in het oude fort Chartreuse. Ook daar is het een pretpark voor paintballers geworden.
Foto's bekijken

Domaine de c. Domaine de C.
Met NeQo en suspiciousminds bezochten we een paar Urbex-klassiekers. Een 'local' vertelde ons over een nieuwe locatie. In dit voormalig klooster werden tot 2007 asielzoekers gehuisvest. Ondertussen is het verkocht en is men bezig met verbouwingen, maar die lijken niet zo heel erg te vorderen. Een actieve bewegingsmelder en rookdetectors met platte batterijen joegen ons de stuipen op het lijf.
Foto's bekijken

Greco Palace Greco Palace
Een verlaten Grieks restaurant. Het staat al enkele jaren leeg na een brand.
Foto's bekijken

Moulins de Paris Moulins de Paris, Marquette
Op weg naar Lille zag ik vanop de autosnelweg deze imposante runes staan van een voormalige bloemmolen. Er waren paintballers aan 't spelen, en vandalen en graffitoso hadden al hun best gedaan. De dag na mijn bezoek is er maar weer eens brand gesticht, en de site staat nu onder verhoogd toezicht van de politie. Het werd tijd, zou men denken...
Foto's bekijken

Hoedhaar Hoedhaar
Een lang verlaten viltfabriek in Lokeren. De grond is erg vervuild dus iets nieuws zetten is niet zo vanzelfsprekend. Wie deze locatie wil bezoeken moet heel hard opletten: je moet je parkeerschijf zetten ;-)
Foto's bekijken


Tour en Taxis Verkenning Tour en Taxis
Ter voorbereiding van de SD Tour en Taxis bezocht ik de gebouwen op deze site, ik spendeerde de meeste tijd in het verlaten goederenstation, dat we ook op de SD zullen bezoeken.
Foto's bekijken

Pretpark Verlaten speeltuin
Ik bezocht op een wisselvallige dag een verlaten speeltuin in een gekende Waalse stad... Volgens de toeristische dienst is de site ondertussen verkocht om er een soortement bungalowpark mee te maken, maar dat is allemaal nogal vaag.
Foto's bekijken

PRB Verlaten explosievenfabriek
Een ietwat anders uitgelopen SD-verkenning met NeQo... Normaal gingen we naar Louvain-La-Neuve maar wegens het zonnige weer wilde ik wat meer de bossen intrekken, en op n van mijn wandelkaarten stond ook nog een verlaten fabriek aangeduid.
De verlaten fabriek is echt enorm in omvang.  Toen we net gedaan hadden met fotograferen kwam de verantwoordelijke langsgereden (die was getipt over die auto die daar nu al heel de middag stond) maar na een babbel met de man was er geen enkel probleem, hij maakte zich vooral zorgen dat hij verantwoordelijk was als er zich iemand verwondde...

Foto's bekijken

Mallorca Hotel Rocamar, Mallorca
De weg van Port Soller naar Soller loopt tegenwoordig door een tunnel die dit verlaten hotel aan de aandacht onttrekt.  Het tramlijntje passeert er wel nog.
Behalve een betonnen gebinte en de nummers op de kamerdeuren is er niet veel meer over van dit hotel.  Aan de slaapzak op n van de bedden te oordelen doet het wel nog dienst als overnachtingsplaats....

 

Foto's bekijken