OPGELET! Er wordt gewerkt aan de site. Bepaalde foto's zijn mogelijk tijdelijk onbeschikbaar!


Geef de fotogalerijen even de tijd om te laden. Daarna kan je des te sneller door de foto's bladeren.
Klik op een thumbnail om de foto's te bekijken.
Klik op een foto om hem te vergroten in een nieuw venster.

 

Rubrieken

Nieuwe Albums - Shooting Days - Tochten in Walloni - Tochten in Vlaanderen en Brussel - Tochten in het buitenland - Urbex - Concerten

 

Tochten in Walloni
Nadrin-La Roche Nadrin - La Roche
Een wandeling die al erg lang op het programma stond: Le Hrou, een leisteenkam in Nadrin, temidden enkele prachtige Ourthemeanders. Daar vond ik een paar bomen die omgelegd waren door bevers. De dag erop amuseerde ik me in de ijzige kou in La Roche (veel restaurants maar voorts niet zo interessant) en omgeving. De St-Thibaut-kapel te Marcourt biedt een prachtig uitzicht.
Foto's bekijken

weekend Coo Lang weekendje Coo
Het week-end bienvenue in Coo was een uitgelezen excuus om er nog eens tussenuit te knijpen. Wie goedkoop de streek wil verkennen bevelen we van harte het kasteel van Wanne aan als slaapplaats.
De waterkrachtcentrale en het stuwmeer van Coo
De omgeving en de runderen
Een greep uit de talloze wegenkruisen
Een wandeling rond Stavelot
Een korte stop te Blgny op de terugweg

Klik voor foto's op bovenstaande links

Sentier Sentier des Terrils, verkenning
Een dezer maanden of jaren staat het GR-pad "Sentier des Terrils" op het programma, maar ik was te ongeduldig: ik wou de verlaten steenkoolmijnen op het traject zien. Minder interessant dan ik gehoopt had, maar de sneeuw maakte het erg leuk. De foto's moeten vroeg of laat wel eens wat nabewerkt worden...
Foto's bekijken

Spa Nieuwjaarsweek Spa
Al een eerste selectie foto's van onze vakantie, die wij doorbrachten in Theux nabij Spa.  Te voet en per fiets bezochten wij o.a. de runes van Franchimont, het wildpark van La Reid, de kerk van Theux, Limbourg, Spa (geen foto's van de thermen, enkel zr goeie herinneringen... niet goedkoop maar wel een aanrader!)...
Mijn beste aankoop van 2008 (tot nu toe) is een officile wandelkaart Hoge Venen, zodat ik zelf een wandeling kon uitstippelen en aanpassen; wij zochten Noir Flohay op, n van de desolaatste veengebieden, niet ver van de Baraque Michel (en net als vorig jaar lag er een beetje sneeuw), en volgden de Hill ofte Helle voor een stukje.  Prachtig!

Foto's bekijken

PRB Verlaten explosievenfabriek
Een ietwat anders uitgelopen SD-verkenning met NeQo... Normaal gingen we naar Louvain-La-Neuve maar wegens het zonnige weer wilde ik wat meer de bossen intrekken, en op n van mijn wandelkaarten stond ook nog een verlaten fabriek aangeduid.
De verlaten fabriek is echt enorm in omvang.  Toen we net gedaan hadden met fotograferen kwam de verantwoordelijke langsgereden (die was getipt over die auto die daar nu al heel de middag stond) maar na een babbel met de man was er geen enkel probleem, hij maakte zich vooral zorgen dat hij verantwoordelijk was als er zich iemand verwondde...

 

Foto's bekijken

Hornu Hornu en omgeving
Ik bezocht de site van Grand-Hornu en de omgeving, in de Borinage.
Foto's bekijken

Roly Wandeling in Roly
Deze wandeling kwam uit het Groot Natuurwandelboek Ardennen van Julien van Remoortere; deze wandeling gaat van Roly naar Villers-en-Fagne en terug.
Foto's bekijken

Gaume De Gaume
Op aanraden van "lokale Vlamingen" bezochten wij eerst het Franse dorpje Williers, n straat en een dorpspleintje groot, en daarna lieten wij ons leiden door het Groot Wandelboek Ardennen van Julien Van Remoortere, met een wandeling omtrent Croix-Rouge en n rond het prachtige dorp Torgny.  Een stadswandeling door Arlon uit de Stedengids (ook van Julien Van Remoortere) en een wandeling door Petit Suisse en 's avonds in Clervaux (LUX) rondden dit weekend af.
Foto's bekijken

Orval Orval
Wij brachten een weekendje door in het uiterste zuiden van het land, te beginnen met een tochtje naar Orval, waar wij de wandeling van www.escapades.be probeerden.  Wie graag ook eens probeert: sla het stuk in het bos over :-)   De wandeling voerde langs de abdijrunes, Villers-Devant-Orval, en even Frankrijk binnen.
De andere belevenissen van dit weekend staan onder het album "De Gaume".

Foto's bekijken

Durbuy-St-Hubert Weekend Logne-Durbuy-St-Hubert
Wij gingen op weekend naar Logne (roofvogelshow in de rune), Durbuy, Poix-St-Hubert, St-Hubert, Mirwart (wandeling uit het Natuurwandelboek Ardennen), en tot slot het wildpark van St-Hubert, waar de everbiggen net 5 dagen oud waren.
Foto's bekijken

haven Crupet
Een schattig Waals dorpje met een kasteeltoren en een imposante kunstmatige "grot" naast de kerk.  Hier volgde ik de wandeling uit het boek "Stenen Vertellen" (S. & J. De Meester, Lannoo).  Zeer mooie wandeling, zeker gezien het zonnige weer dat november ons onverwachts bracht. Enkele foto's werden genomen op een wandeling nabij Crupet, met zicht op de abdijtorens van Maredsous en Maredret.
Foto's bekijken

Bouillon Bouillon
Een zeer fijn en gevarieerd weekend, ingegeven door de Wildfeesten in Bouillon.  Bezoek aan het kasteel van Bouillon (met roofvogelshow), de wijding van de "jachthonden", prachtige wandeling uit het boek "Stenen Vertellen", en de dag daarna een autoroute - als ik mij niet vergis uit Julien van Remoortere's "Gids van het Ongewone" - door Muno, omwegje via Chassepierre, Ucimont (viel tegen), de kasteelrune van Herbeumont, en de wandeling Frahan-Rochehaut uit "Wandelen door de mooiste landschappen van Belgi" (Lannoo).
Foto's bekijken

Ourtal-route Ourtalroute / Luxemburg
Om aan het fortenweekend (zie tochten in Vlaanderen) nog een vervolg te breien ging ik over Henri-Chapelle en de Botrange naar St-Vith, om er de Ourtal-autoroute te volgen tot in Luxemburg.  In Luxemburg bezocht ik Clervaux, Vianden (hydro-centrale), Diekirch (alle musea waren dicht) en Esch-sur-Sre.
Foto's bekijken

Nismes Nismes
Nismes, een dorpje aan de Eau Blance en Eau Noire, is vooral gekend om zijn grillige rotsformaties, de Fondry des Chiens, de Roche Troue en de Roche Lomme, die ik ging bezoeken.  Toevallig kwam ik midden in een militaire parade terecht.  De foto's zijn niet echt schitterend omdat ik mijn toestel nog niet echt onder de knie had.
Foto's bekijken

Eerste weekendje Nationale feestdag 2006
Uit de oude doos: de foto's van een van onze eerste lange Walenweekends. Een goed gevuld programma ook: we bezochten Waterloo, de runes van Villers-la-Ville, keken naar het vuurwerk in Dinant van op de rune van Bouvignes, maakten kennis met de Viroinvallei en de meren van Eau d'Heure, Hitlers hoofdkwartier in Brly-de-Pesche, een verlaten marmergroeve in de buurt, en de rune van het vlaktekasteel Fagnolles.
Foto's bekijken

Aulne Aulne
En van mijn eerste uitstappen met fototoestel, het is er wel een beetje aan te zien.  Een toevalstreffer eigenlijk, ik was op weg naar Rance maar zag onderweg een pijltje 'runes de l'abbaye', en "even gaan kijken" werd al gauw een hele dag.  De bewegwijzerde wandelingen van aan de abdij zijn het wandelen waard!
Foto's bekijken